TV der bevæger dig

Sofie reddede sin nabo fra døden

Var det ikke for Sofie Staub Jacobsen kunne et ægtepar fra Esbjerg bytte deres guldbryllupsplaner ud med en begravelse, da Bent Jensen pludselig faldt om på grund af en blodprop.

05:22

39-årige Sofie Staub Jacobsen blev en af hverdagens helte, da hun reddede sin nabos liv efter, han faldt om på grund af en blodprop.

1 af 2

Det var en helt almindelig sensommeraften på terrassen, da Sofie Staub Jacobsen pludselig ser hendes nabo Kate Jensen stå og vifte skræmt efter hende. Hun løber til Kate og Bent Jensens køkkendør og ser Bent ligge livløs på gulvet.

- Han faldt bare om, imens jeg stod og lavede mad, fortæller Kate Jensen chokeret.

Bent har fået en blodprop og er helt grå og kold. Sofie Staub Jacobsen begynder at give ham hjertemassage og kunstigt åndedræt, imens Bents kone Kate Jensen er i gennem til alarmcentralen.

39-årige Sofie Staub Jacobsen har heldigvis taget et førstehjælpskursus på sit arbejde og ved, hvad hun skal gøre - alligevel er hun bange for at gøre noget forkert:

- Jeg tænkte bare på, hvad kursusinstruktøren havde sagt: "At man kan ikke gøre noget forkert. Det værste er ikke at gøre noget", siger Sofie Staub Jacobsen.

Hun bliver ved indtil ambulancefolkene når frem, men der er ingen tegn på liv fra Bent.

Bent Jensen bliver indlagt først på Esbjerg og siden kørt med politieskorte til Odense, hvor det i flere døgn ikke er til at sige, om han overlever.

Men Bent klarer den - takket være Sofie Staub Jacobsens indsats. I dag har han sågar smidt rullestolen og går rundt uden stok efter et intenst genoptræningsforløb.

Se med i Naboer kl. 15 og 19.55

Hør hele den dramatiske historie og møde både Bent og Kate Jensen og deres redningskvinde Sofie Staub Jacobsen i Naboer kl. 15 og 19.55 på TV SYD+.