Sølv til Esbjerg-hold ved VM i Straffe

Esbjerg-holdet Allez Les Bleus fik sølvmedaljer ved verdenshistoriens første VM i Straffe, som blev afgjort i Fælledparken i København.

Når Danmark ikke kunne komme til VM, så måtte VM komme til Danmark. Derfor lancerede DBU og TV 2, VM i Straffe - verdensmesterskaberne i straffespark.

9 byer, 300 hold og 8320 straffespark. Det er status, efter at verdenshistoriens første VM i Straffe-turnering, som lørdag aften blev afsluttet med et kæmpe finalestævne i Fælledparken.

I sidste ende blev det dansk sejr, da holdet ?Snehvide?, blev den første vinder nogensinde af et verdensmesterskab i straffespark.

Og der var selvfølgelig stolthed og stor glæde at spore hos vinderne:

- Det er fantastisk og lidt uvirkeligt at kunne kalde sig for verdensmester. Der var lidt pres på i finalen, men vi var ret selvsikre. Nu skal vi en tur i byen og fejre det, og det bliver nok en våd bytur, lød det fra 26-årige Rasmus Budtz fra vinderholdet.

Af de 64 deltagende hold til finalestævnet ved VM i Straffe var der 20 forskellige lande repræsenteret. Mens Færørene og Grønland nåede frem til knockout-fasen, måtte Brasilien og Algeriet, som de sidste udenlandske hold, kapitulere i turneringens kvartfinale.

Allez Les Bleus ? det franske landsholds kampråb ? vandt det lokale stævne i Esbjerg den 31. maj.

Sølvvinderne får ? foruden medaljerne ? en bil af mærket Kia stillet til rådighed i fem måneder.

Se video om VM i Straffe

http://youtu.be/DpaG-FjCfCE