Sommerhuse er en mangelvare

Vejret indbyder mere til ferie sydpå end en tur i sommerhus. Alligevel er der rift om sommerhusene, og det er svært at finde et, der er ledigt.

Du skal lede længe, hvis du vil have familien med i sommerhus. På Rømø er der eksempelvis ikke et eneste af de 1900 sommerhuse ledige i denne uge eller næste.

- Vi har desværre skuffet mange mennesker, fordi vi ikke havde en feriebolig til dem, siger Jimmi Nielsen, bureauchef hos Sol og Strand Feriehusudlejning på Rømø, til TV SYD.

Billedet er det samme mange steder langs vestkysten. Branchen kan ikke skaffe huse nok.

I følge et nyt forslag skal sommerhus-ejerne have en større skattefordel, når de lejer huset ud. Idag er bundfradraget på 21.000 kr, og det skal så hæves,  så udlejerne kan tjene lidt ekstra.

- Det vil være en god idé. For så vil flere leje deres sommerhus ud, fordi de kan se en fidus i det, da de så vil tjene lidt ekstra på det, siger Jimmi Nielsen.

Erhvervs- og vækstministeren siger her til aften til TV SYD, at han også er åben for at hæve bundfradraget.

- Vi skal diskutere nye initiativer, og der er bundfradraget en mulighed. For der er ingen tvivl om, at det er afgørende at styrke dansk turisme, siger Troels Lund Poulsen, Venstre, Erhvervs- og vækstminister.

En udvidelse med 1.000 sommerhuse på landsplan vil ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening give 400.000 flere overnatninger og generere en omsætning på en kvart million kroner.

 

Uddrag af interview med Troels Lund Poulsen.