TV der bevæger dig

Specialskibe til vindmølle-service

Rederiet Esvagt i Esbjerg har bestilt to specialskibe, som skal servicere to nye vindmølleparker i Nordsøen og Østersøen. De to nye skibe vil også betyde ca. 75 nye stillinger hos Esvagt, som i dag har 750 ansatte.

Havyard 832 SE - den skibstype, som Esvagt har valgt til to nye specialskibe.

Det delvist A.P. Møller-Mærsk ejede vagtskibsselskab er superoptimistisk med fremtiden indenfor olie- og gasaktiviteter. Derfor bygger selskabet for et to-cifret million-beløb på Nordre og Vestre Dokkaj i Esbjerg.

De to nye specialskibe skal bygges på Havyard Ship Technologi i Norge. Værftet er blandt Nordens største virksomheder og ligger i Leirvik ved Sognefjorden.

Skal bo på skibene

Teknikere, der skal udføre service og vedligehold på vindmøllerne, skal bo på skibene, hvorfra de overføres til møllerne via et gangvejssystem samt med de af ESVAGT udviklede Safe Transfer Boats. Desuden sikres skibene lavt brændstofforbrug med et helt nyt innovativt diesel-elektrisk koncept.

Nybygningerne bliver nr. 40 og 41 i Esvagts flåde. Rederiet disponerer i dag over 37 skibe.

Esvagt forventer en positiv udvikling af økonomien efter at der er tegnet kontrakter med et internationalt selskab om servicering af offshore vindmølleparker.

- Det er tilfredsstillende, at vi ikke alene bevæger os yderligere ind i segmentet offshore-møller, men også at det stiller os over for konceptudvikling, som kan styrke os på længere sigt, siger adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen, Esvagt.