Spillere beder publikum om hjælp

Esbjergs fodboldspillere håber på ligeså god støtte i aften, som da franske Saint Etienne blev besejret i playoff-kampen til gruppespillet.

Der venter Esbjergs fodboldspillere et par hårde timer, når holdet i aften tager imod det østrigske mandskab Red Bull Salzburg i Europa League.

Men med udsolgt hus på Blue Water Arena har lokalbefolkningen i hvert fald vist vilje til at bakke op om sagen, og spillerne håber på ligeså god støtte, som da franske Saint Etienne blev besejret i playoff-kampen til gruppespillet.

- Det bliver forhåbentlig det samme som i den kamp, hvor der var en fantastisk opbakning, siger Esbjergs forsvarsdirigent Kian Hansen.

Esbjerg var ved den lejlighed flere gange på vej mod et nederlag, men fik vendt kampen til sidst foran et ellevildt publikum.

Spillerne talte efterfølgende om atmosfæren, som noget af det vildeste, de havde oplevet.

- Vi vandt 4-3, selv om vi var bagud tre gange, og publikum holdt os oppe. Sådan må det meget gerne blive igen, for det var virkelig fedt, siger backen Jonas Knudsen.

- Det er dog lidt anderledes denne gang, fordi vi ikke skal spekulere i at have et godt resultat med til returkampen, men kan koncentrere os om at vinde kampen, ligesom en almindelig superligakamp, siger han.

Red Bull Salzburg er ligesom Esbjerg startet flot i Europa League. Østrigerne vandt med 4-0 i den første kamp mod Elfsborg og er i øvrigt ubesejrede i den hjemlige liga.

Holdets eneste nederlag i denne sæson var en kvalifikationskamp til Champions League mod Fenerbahce foran et fanatisk publikum i Istanbul.

Kian Hansen opfordrer derfor publikum til at gøre aftenens kamp til en ny hed oplevelse for gæsterne.

- Jeg håber, at folk kommer ud allerede til opvarmningen og begynder at hjælpe os der, for det bliver en svær udfordring for os igen, siger Hansen.

Kampen begynder klokken 21.05.