Spillerforening om EfB-sag: - Første gang vi har sendt en sag til Arbejdstilsynet

Det er ikke sket før, at en træners grænseoverskridende adfærd er endt på bordet hos Arbejdstilsynet.

- Mig bekendt er det første gang, vi har været nødt til at sende en sag videre til Arbejdstilsynet.

Sådan siger Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen, om sagen fra Esbjerg Boldklubs cheftræner, Peter Hyballa.

I de sidste uger har flere medier kunnet berette om, at Esbjerg-spillerne er utilfredse med træneren, og at de kræver ham fyret.

Flere spillere har anonymt berettet om, at de er blevet slået og nevet, og at der er en nedladende og ond tone træner og spillere imellem.

quote

Forklaringen med, at det bare er sport, den holder ikke i 2021. Det er oldnordisk, og det skal stoppes øjeblikkeligt.

Michael Sahl Hansen, direktør, Spillerforeningen

Selvom Spillerforeningen har forsøgt at råbe EfB op, så har det ifølge Michael Sahl Hansen ikke hjulpet, og derfor sender de nu sagen videre til Arbejdstilsynet.

- Vi har forsøgt i flere uger at råbe ledelsen op. Vi føler ikke, at der er sket noget - tværtimod ser vi spillere blive tvunget ned på U19-holdet for at gøre dem møre. Den slags adfærd plus det andet, vi har hørt om trænerens adfærd, det er ikke standarder, vi arbejder med i Danmark, lyder det fra Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen.

Cheftræneren har ikke været ansat så længe. Så hvor sikker er du på, at det ikke bare er spillerne, der skal vænne sig til en anden ledelsesstil?

- Det er vi helt sikre på, for vi går ikke ind i noget, der allerede er reguleret i vores overenskomst. Det her handler om grænseoverskridende adfærd, hvor der bliver taget fat i folk, og der er nogen, der har fået nogle dask. Forklaringen med, at det bare er sport, den holder ikke i 2021. Det er oldnordisk, og det skal stoppes øjeblikkeligt, lyder det klare svar fra Spillerforeningens direktør.

Bestyrelsen har bedt træneren rette ind

EfB's bestyrelsesformand, Michael Kalt, fortæller fredag, at bestyrelsen har bedt træneren om at justere sin adfærd, og at den forventer, at det også fører til en forbedring af forholdet mellem træner og spillere.

- Vi tager anklagerne fra foreningen seriøst. Selvfølgelig vil vi gerne skabe et godt arbejdsmiljø for klubben og spillerne, for alle, der er involveret. Jeg tror, det har været en læringsproces for os som nye ejere, der arbejder i Danmark for første gang. Det har også været en læringsproces for Peter (Hyballa, red.), lyder det fra bestyrelsesformanden.

TV SYD har forsøgt at få en kommentar fra spillerne i EfB, men det har ikke været muligt.