TV der bevæger dig

Staten spilder millioner på kurser

Ifølge 3F har staten spildt millioner på AMU-kurser.

Stort set ingen har fået et rengøringsjob efter kurset.

Statens millionstøtte til AMU-kurser til udlændinge, der skulle arbejde i rengøringsbranchen, er stort set givet til kursister, der ikke får de job, de er stillet i udsigt.
Det viser en gennemgang Fagbladet 3F har lavet.

De 7,6 millioner kroner blev givet i støtte til kursister på et privat AMU-kursus i Esbjerg.

Kun to ud af 14 kursister, som havde kontrakt med rengøringsgiganten Forenede Service, fik efterfølgende arbejde, da kurset var slut i januar i år.

Hos servicevirksomheden Gastro Service har kun tre ud af 21 udenlandske AMU-kursister arbejde. Og hos feriecenteret Lalandia fik 14 ud af 21 rumænske kursister arbejde i maj, men alle er nu sat ned i tid og fyret, når sommersæsonen slutter i september.

Ifølge regionschef hos Forenede Service Tom Arnskov meddelte JobTeam, at Forenede Service kun behøvede at ansætte udlændingene, mens de var på AMU-kursus.

- Jeg sagde udtrykkeligt, at jeg ikke kunne garantere, at der ville være job til de kandidater, de kunne sende, og det bekræftede JobTeam var i orden, siger Tom Arnskov til Fagbladet 3F.

Uddannelsescenter Fyn har ansvaret for AMU-kurserne, men har udliciteret kurserne til det private firma JobTeam.

Direktør hos Uddannelsescenter Fyn Asmus Brigsted oplyser, at skolen ikke har ansvaret for, hvad der sker, når AMU-kurserne er slut.