Stem og vind

Med udspring i Esbjerg søsættes tirsdag en kampagne, som via ugeaviser over hele landet, skal lokke vælgere med en skattefri præmie på 250.000 kroner. Man skal stemme ved kommunal- og regionsrådsvalget 19. november for at have en chance.

Baggrunden for kampagnen, som har titlen Stem & Vind, er den lave stemmeprocent på 65,8 procent ved kommunal- og regionsrådsvalgene i 2009.

- Op mod 1,5 millioner danskere stemte ikke i 2009. Det kan vi ikke være bekendt i et af verdens mest demokratiske lande. Vi behandler demokratiet respektløst, når kun seks ud af ti danskere gider stemme, som vi så det i 2009, siger initiativtager til kampagnen, direktør og redaktør Erik Haldan, Ugeavisen Esbjerg.

Det er to ugeaviser, en fond, en brancheforening og ni firmaer, der i fællesskab har sat den kvarte million kroner på spil i kampagnen, som gør nærdemokratiet til en vindersag. Målet er at få flere danskere til at sætte et kryds eller i det mindste at stemme blankt ved kommunal- og regionsrådsvalgene 19. november.

 

FAKTA: