TV der bevæger dig

Stenkast mod politibiler i belastet Esbjergkvarter

En af politiets ATK-biler placeret på Degnevej i Esbjerg blev tirsdag aften ved 20-tiden ramt af stenkast.

Der blev blandt andet kastet sten mod en af politiets fotovogne. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Fotovognen stod der, da tidligere målinger har vist alt for høje hastigheder på strækningen, der ligger i byzone. Men ikke kun fotovognen blev udsat for stenkast.

- Kort efter kl. 20 begyndte en større gruppe unge at kaste sten mod fotovognen - og politiassistenten i bilen tilkalder assistance. Vi sender straks flere patruljevogne til stedet og de bliver også mødt med stenkast, siger politikommissær Jesper Hansen fra lokalpolitiet i Esbjerg til TV SYD.

Fotovognen forlod stedet efter stenkastene, som ikke forvoldte større skader på hverken den eller de tilkaldte patruljevogne.

Ved 01-tiden i nat blev der også sat ild til en container ved Stengårdsvej 76. Der var ingen fare for bygninger eller personer ved branden.

Der blev undervejs i forløbet sendt flere patruljer til området for at sikre ro og orden.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i forvejen fokus på indsatsen i området i Esbjerg Øst. Det sker blandt andet via nærpoliti, et intensivt samarbejde med Esbjerg kommune og SSP-medarbejdere og med ungdomsklubber og fædregrupper i området.

- Det er vores opfattelse, at det er en gruppe på en halv snes personer, der er kernen bag det skete. De har et stort behov for at markere sig og for at blive bemærkede – også af medier. Vi har allerede onsdag formiddag haft møder med vores samarbejdspatnere i området for at få ro i området, siger politikommissær Jesper Hansen. 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk