Oversigt

Største VM nogensinde afholdt i Esbjerg

Der var pile i luften på Blue Water Dokken i Esbjerg, der i dag lagde hus til VM i dart. Men det var ikke hvilket som helst VM. Med deltagere fra 50 forskellige nationer var arrangementet det største VM i dart nogensinde.

- Det var det, vi ville, og det var det, vi opnåede. Og det er en vildt dejlig og lækker fornemmelse at gå hjem med, understreger Carsten Jeppesen, der er næstformand i Dansk Dart Union og medarrangør af arrangementet. 

Også borgmesteren i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), er glad for, at VM blev afholdt i Esbjerg.

- Det har haft kæmpestor betydning. Der har været liv og glade dage i hele byen, og man har kunnet se de mange forskellige landshold bevæge sig rundt i bybilledet. Der har ikke været ét hotelværelse ledigt, fortæller han.

Medalje til Esbjerg

Kampene begyndte allerede tirsdag, og omkring 650 deltagere har i løbet af ugen gjort deres bedste, for at lige præcis de kunne få lov til at løbe med guldet.

Også Syd- og Sønderjylland var repræsenteret til VM'et. På damelandsholdet kunne man finde Henriette Honore og Merete Kjær fra Esbjerg, mens Andreas Toft Jørgensen fra Aabenraa deltog på herrelandsholdet.

Det blev dog deltagere fra juniorlandsholdet, der endte med at hive en medalje med hjem til det vestjyske. Camilla Thatt Andersen fra Esbjerg vandt sammen med sin sjællandske makker, Nikolaj Jørgensen, bronze i kategorien mix duble.

En stor succes

Selvom arrangementet har været en succes, har det dog været en hård omgang for næstformanden:

- Jeg tror lige, jeg skal glemme, hvor hårdt det her har været, inden vi giver os i kast med DM eller VM igen, griner Carsten Jeppesen.

Sidste gang der blev afholdt VM i dart var i 2019 i Rumænien. Efter det satte coranapandemien en stopper for afholdelserne.