Stor opbakning til Stephanie Lose, der søndag officielt bliver valgt som næstformand for Venstre

På søndag bliver Stephanie Lose officielt valgt som næstformand i Venstre. Hun er det sikre kort, der skal give partiet ro efter lang tids ballade og medlemsflugt.

38-årige Stephanie Lose sidder som både formand for Danske Regioner og formand for Region Syddanmark. På søndag bliver den 38-årige kvinde fra Løgumkloster officielt valgt som næstformand i sit parti Venstre, efter Inger Støjberg blev bedt om at gå.

Ingen - hverken i hendes bagland eller politiske kommentatorer - er i tvivl om, at hun er den rette på posten i det uroplagede parti. Hun skal være med til at vende partiets nedtur:

- Hun er et af de dygtigste kort, Venstre har uden for Christiansborg, mener politisk analytiker på TV SYD og ledende redaktionschef ved JydskeVestkysten, Kim Dahl Nielsen.

Peter Gæmelke er tidligere landmand fra Vejen og sidder nu i Venstres forretningsudvalg, der er partiets øverste ledelse.
Peter Gæmelke er tidligere landmand fra Vejen og sidder nu i Venstres forretningsudvalg, der er partiets øverste ledelse.

En 38-årig politiker med magt og som nu får mere magt. Hun nyder stor opbakning i sit bagland, og Peter Gæmelke, der sidder i den allerøverste top af Venstres ledelse, forretningsudvalget, er ikke i tvivl om, hun er den rigtige på posten:

- Hun er en god og solid politiker, som har gjort det godt, mener han.  

Det er den afgående venstreborgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen, helt enig i:

- Stephanie Lose er driftsikker, pålidelig og troværdig. Hun skal ind og udfylde den næstformandsrolle, som den skal fyldes ud og skabe noget stabilitet og ikke puste formanden i nakken konstant, mener han.

Efter Inger Støjberg-balladen skal der atter ro på bagsmækken i Venstre:

- Vi har besluttet, vi vil have en formand, der er inde i Folketinget og en næstformand, der er her ude i baglandet, og der er hun den rigtige til at udfylde den rolle, siger Peter Gæmelke.

Det skal være slut med intern magtkampe i Folketingsgruppen. Og Stephanie Loses rolle er klart defineret af forretningsudvalget:

- Det bliver i første omgang at være med som en fantastisk støtte for formanden og være med til at bakke op om den politik, som formanden står for. Så skal hun være med til at tegne den profil overfor baglandet, siger Peter Gæmelke.

Koldings venstreborgmester, Jørn pedersen, er slet ikke i tvivl om, at Stephanie Lose er det rigtige valg som partiets næstformand.
Koldings venstreborgmester, Jørn pedersen, er slet ikke i tvivl om, at Stephanie Lose er det rigtige valg som partiets næstformand.

Jørn Petersen bakker op: 

- Baglandet er utrolig vigtig, fordi det er der, medlemmerne er, og det vi alle er formet af - også jeg, siger Koldings borgmester.

Opgaven for den kommende næstformand er også klart defineret:

Hun er helt bekendt med at skulle støtte den formand, der er (Jakob Ellemann-Jensen red.) og ikke gå i konflikt med ham ude i pressen, siger Peter Gæmelke.