Større politi-efterforskning i gang efter skud på åben gade

Syd- og Sønderjyllands Politi har sat en større efterforskning i gang efter en skudepisode i Esbjerg onsdag eftermiddag. 42-årig blev beskudt af maskerede personer på knallert.

På en parkeringsplads ud for Egelunden 17 i Esbjerg blev en 42-årig mand onsdag eftermiddag ramt af skud.

To maskerede personer kom kørende på en knallert, hvorefter der blev affyret et eller flere skud mod den 42-årige. Politiet vurderer, at der kan være tale om en softgun eller en luftpistol.

quote

- Vi har dog ikke oplysninger i de to sager, der peger i retning af, at der skulle være tale om banderelaterede opgør. Vi betragter det som opgør mellem enkeltpersoner.

 Syd- og Sønderjyllands Politi i pressemeddelelse

Anmeldelsen indløb klokken 16.22 - og da politiet nåede frem kunne de konstatere, at den 42-årige mand var ramt af skud med mindre skade til følge. 

Tumult efter bevidst påkørsel

Senere onsdag kort efter klokken 19 blev en bil bevidst påkørt i Jernbanegade af en sort Audi A6, hvorefter der opstod tumult mellem personerne i de to køretøjer. Den sorte Audi kørte derefter fra Jernbanegade, og køretøjet blev siden fundet efterladt tæt på Jernbanegade.

Om og hvordan de to episoder hænger sammen, har politiet torsdag formiddag ikke noget bud på.

- Vi har dog ikke oplysninger i de to sager, der peger i retning af, at der skulle være tale om banderelaterede opgør. Vi betragter det som opgør mellem enkeltpersoner, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ransagning sent onsdag aften
Sent onsdag aften ransagede politiet desuden en adresse på Stengårdsvej i Esbjerg, hvor der blev fundet forskellige former for slagvåben, skydevåben og stikvåben.

Der er i alt fire anholdte i sidstnævnte sag. Tre mænd er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, og en mand er sigtet efter loven om euforiserende stoffer.

quote

Lige nu vurderer jeg, at det er samme personkreds, der indgår i påkørslen og våbenfundet på Stengårdsvej, mens det er usikkert, om de to ting hænger sammen med skudepisoden.

Carsten Arentoft, vicepolitiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi,

- Vi efterforsker de tre hændelser bredt. Lige nu vurderer jeg, at det er samme personkreds, der indgår i påkørslen og våbenfundet på Stengårdsvej, mens det er usikkert, om de to ting hænger sammen med skudepisoden, siger vicepolitiinspektør Carsten Arentoft, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD. 

Politiet ser alvorligt på hændelserne og har sat betydelige ressourcer ind på at opklare, hvad der ligger bag. Patruljeringen i Esbjerg er også øget for at skabe tryghed.

Syd- og Sønderjyllands Politi appellerer desuden om borgernes hjælp. Vidner, der har set skudepisoden og påkørslen, opfordres til at henvende sig på telefon 1-1-4.

De fire anholdte er torsdag aften blevet løsladt, men sigtelserne mod dem opretholdes, oplyser politiet.