Supermarked sætter vagter ind i kampen mod tricktyve

I et forsøg på at komme tricktyve til livs har Kvickly i Ribe valgt at indsætte vagter i butikken.

Fra tirsdag er alt ikke, som det plejer, når de handlende besøger Kvickly i Ribe.

Butikken har nemlig valgt at hyre et vagtselskab, der skal patruljere i dele af åbningstiden.

- Vi har haft et problem med tricktyveri, primært for de ældre kunder, som har oplevet at få stjålet tasker og pung, siger butikschef Peter Lauritzen til TV SYD. 

quote

Det skulle gerne være sådan, at man kan bevæge sig rundt uden at skulle frygte at få stjålet sin pung eller taske.

Peter Lauritzen, butikschef i Kvickly Ribe.

De sidste par måneder har der været i hvert fald syv tilfælde af tricktyverier i butikken. Den statistik håber Peter Lauritzen, at vagternes tilstedeværelse kan lave om på, og at de har en præventiv effekt.

- Det skulle gerne være sådan, at man kan bevæge sig rundt uden at skulle frygte at få stjålet sin pung eller taske, siger han.

Ifølge Peter Lauritzen er det især ferier og højtider, der tiltrækker tyvene.

Et stigende problem

Syd- og Sønderjyllands Politi har i 2017 oplevet en stigning i antallet af tricktyverier, fortæller Christian Østergård, der er specialkonsulent i politikredsen. Han tror på, at de indsatte vagter kan have en forebyggende effekt.

- Det kan være lidt sværere for skiderikkerne at komme afsted med det her, så det er selvfølgelig med til at minimere problematikken, siger Christian Østergård til TV SYD.

Alternative løsninger på problemet kunne ifølge Christian Østergård være, at butikkerne laver diskretionslinjer, der sørger for afstand i køen. Han råder desuden folk til at betale med mobilepay eller anden form for kontantløs betalingsmiddel.