Syd- og vestjyske landmænd skaber Danmarks største rådgivning

7.500 syd- og vestjyske landmænd går sammen om rådgivning.

I de kommende måneder gennemføres de praktiske detaljer i en  fusion af Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden. Tilsammen har de to landbrugsrågivninger 7.500 landbrugskunder, hvoraf de 5.100 får ført regnskab i et af de to selskaber. 

Sammen har Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden en omsætning på omkring 300 mio. kr. og ca. 480 medarbejdere. De nuværende rådgivningshuse i Esbjerg, Billund, Herning og Holstebro videreføres alle.

Det nye rådgivningsselskab har endnu ikke fået noget navn - og bliver Danmarks største center for rådgivning af landmænd.

Formanden for Jysk Landbrugsrådgivning, Søren Søndergaard, fremhæver den specialisering, som nu kan sættes i værk inden for ikke mindst kvæg- og planteavlsrådgivningen. En specialisering, som mange landmænd i dag efterspørger.

- En fusion mellem Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden er udtryk for rettidig omhu i en branche, hvor også de enkelte landbrugsvirksomheder bliver større og får nye behov. Kunderne vil opleve, at de får mere for pengene,  siger Søren Søndergaard i en pressemeddelelse om fusionen.

Ejerne bag den nye rådgivningsselskab er Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Holstebro-Struer Landboforening, Familielandbruget VEST-Jylland og Grindstedegnens Familielandbrug.