Tag bilen fra dem der kører uden kort

På fem år er en mand fra Esbjerg blevet taget 20 gange for at køre bil uden kørekort. JyskeVestkysten oplyser, at flere politikere i Folketinget efterhånden er indstillet på at lovgive om at bilen tages fra dem, der kører uden kørekort. 

Dømt tre gange

Syd og Sønderjyllands politi har 20 gange taget en 33-årige esbjergenser i at køre bil uden kørekort. Han lavede sit jubilæums-nummer torsdag i sidste uge.

Mindst tre gange er manden blev dømt for at køre uden kørekort, og senest har politiet også beslaglagt bilen. Chefanklager Lisa Dissing Vibe-Petersen fra Syd og Sønderjyllands politi oplyser, at biler jævnligt bliver beslaglagt, hvis ejeren køre i dem uden kørekort.

Det er straks mere kompliceret at beslaglægge en bil, hvis den ikke tilhører den person, der kører i den. Bilen kan være lånt, og derfor er det måske umuligt at konfiskere køretøjet.      

Ny lov på vej

Folketinget behandlede mandag et forslag fra justitsminister Lars Barfoed (K), som blandt andet gør det obligatorisk at konfiskere bilen allerede anden gang, en fører inden for en periode på tre år bliver taget med narko i blodet eller en promille på over 1,2.

Bilen skal også tages fra en bilist, som tre gange på tre år begår forseelser, der hver især giver en ubetinget frakendelse af retten til at føre bil - eksempelvis hensynsløs kørsel eller at køre dobbelt så hurtigt som tilladt.

Men for at undgå sager som den med den esbjergensiske bilist, vil Dansk Folkeparti nu også have skrevet kørsel uden kørekort ind i loven, så bilen automatisk bliver taget allerede tredje gang.

- Selvfølgelig skal sådan en mand have taget bilen meget tidligere. Der er jo en grund til, at han ikke har kørekort, og sådan nogle mennesker kan vi ikke risikere at have kørende på vejene, siger trafikordfører Kim Christiansen fra DF.