Team Esbjerg: Nyt hold og ny spillestil skal på plads

Cheftræner Jesper Jensen og assistenttræner Mette Melgaard står onsdag middag klar til at modtage et næsten nyt hold, når Team Esbjerg indleder træningen efter overstået sommerferie.

Det er et næsten nyt hold, der møder op i Blue Water Dokken til fysiske test og fortsætter med løb på Esbjerg Atletikstadion.

Sideløbende med, at den fysiske form kommer på plads, så skal en ny spillestil grundlægges inden turneringsstarten.

Allerførst skal den nye trup og træner-teamet rystes sammen. 

Mette Melgaard indtager i dag sin nye rolle som assistenttræner i Team Esbjerg.
Mette Melgaard indtager i dag sin nye rolle som assistenttræner i Team Esbjerg.
Foto: Scanpix

- Når vi er igennem den første træningsdag med test, sætter vi os i bilerne og kører på fem dages træningslejr i Sverige. Her skal vi lære hinanden at kende med styrker og svagheder, og vi skal lære at acceptere hinandens skæve sider, fordi det er så vigtigt, når man sammen skal præstere på højeste niveau, siger Jesper Jensen.

Under træningslejren i Åhus syd for Kristianstad deltager Team Esbjerg med to hold i Åhus Beachhandboll Festival, og spillerne skal selv styre løjerne og tackle mulige konflikter undervejs. Alt sammen for at styrke det sociale fællesskab, der på linje med opbygningen af fysikken er turens hovedformål.

- Med så mange nye spillere og personligheder skal vi have skabt en ny kultur, og vi skal have fundet en ny spillestil. Mette og jeg har på forhånd en idé om, hvordan vi vil dække op, og hvordan vi vil agere offensivt. Men vi begynder på en bred vej, hvor vi skal lære de enkelte spilleres kvaliteter at kende, inden vi snævrer ind til et spor, siger Jesper Jensen.

Træningsforberedelserne omfatter foruden træningslejren i Sverige tre dage i Lalandia Billund, træningskampe og deltagelse i eliteturneringen Spar Nord Bank Cup, der ligger i ugen før den første betydende kamp, mødet med Ringkøbing Håndbold i pokalturneringen 25. august. Godt en uge senere, 4. september, følger premieren i ligaen mod de nye danske mestre fra Nykøbing F. Håndbold i Blue Water Dokken.