TV der bevæger dig

Team Esbjerg og Marta Mangue enige om at skilles

Efter fire sæsoner i Team Esbjerg frigøres Marta Mangue Gonzales fra sin kontrakt mod at betale et mindre beløb i kompensation for de to sidste kontraktår.

Marta Mangue er fortid i Team Esbjerg

Team Esbjerg Elitehåndbold A/S er tæt på at indgå et forlig med den spanske stjernespiller, Marta Mangue Gonzales, der efter fire sæsoner har ønsket at blive løst fra sin kontrakt med klubben.

Den 28-årige landsholdsspiller gav i vinterpausen over for sportschef Thomas Hylle udtryk for, at hun gerne ville løses fra sin kontrakt, der løber frem til 2013, fordi hun længtes hjem til Spanien.

Team Esbjerg var indstillet på at imødekomme hendes ønske, såfremt hun undlod at spille for en anden danske ligaklub, og en spansk klub ville betale en mindre overgangssum. Desuden skulle Marta Mangue betale en kompensation for de to sidste kontraktår, som er normal praksis, når kontrakter afsluttes før udløb.

- Sagen har trukket i langdrag, og vi prioriterer nu at få den afsluttet, så Marta kan komme videre med sin håndboldkarriere, og vi kan få ro til at drive vores klub.

I bestyrelsen er vi efter forhandlinger med hendes advokat, Peter Gerken, nået frem til en forligsskitse, som giver os et mindre beløb i kompensation, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen.

Han understreger, at Team Esbjerg i hele forløbet har overholdt alle sine forpligtelser vedrørende løn, boligtilskud, feriepenge og bil (stillet til rådighed i første kontraktperiode), og at klubben ikke vil holde på en spiller, der ikke længere ønsker at spille i Esbjerg.

- For fire år siden var jeg selv i Spanien for at købe Marta Mangue fri i en spansk klub. Hun har været en vigtig profil i opbygningen af Team Esbjergs hold, så vi nu er blandt de etablerede klubber i dansk damehåndbold, og vi har været glade for at have hende i klubben. Jeg er tilfreds med, at sagen nu er ordnet mindeligt, men beklager, at Team Esbjerg undervejs uberettiget er blevet fremstillet som en arbejdsgiver, der ikke overholder indgåede aftaler med en spiller, siger Bjarne Pedersen.

Team Esbjerg glæder sig over, at Marta Manque efter at have været sygemeldt siden 19. maj og ikke har kunnet deltage i klubbens forberedelser til den nye sæson, nu er frisk til at tiltræde en kontrakt i den serbiske klub, RK Zajecar. Hun rejste lørdag ned til et lægetjek i sin nye klub.