TV der bevæger dig

Tester nye fotovogne: Gratis at blive blitzet

Rigspolitiet er i gang med de sidste afprøvninger af de nye, digitale fotovogne, som vil oversvømme landet til foråret. Bl.a. i Syd- og Sønderjyllands politikreds. Men bilisterne kan være roligt, selv om de bliver blitzet: Det giver ingen bøde.

Foto: Arkiv, TV SYD

- Vi laver de sidste kalibreringer, forklarer kommunikations-konsulent Thomas Kristensen til TV SYD. Det kan godt være, at de under afprøvningerne sætter udstyret til at blitze ved lavere hastigheder, så derfor udløser det ingen bøder.

De nye fotovogne skulle have været sat ind efter nytår i 2013. Men problemer med udstyret betyder, at de først bliver køreklare til foråret ? med halvandet års forsinkelse.

Rigspolitiet har indkøbt 100 nye fotovogne, som skal afløse de 25, som kører i dag. De 100 vogne fordeles i de nye store politikredse, som kommer til at stå for den daglige drift.

Men vigtigst ? i hvert tilfælde for statskassen ? er det, at de nye vogne udstyres med digital-teknik. I dag optages fartglade bilister på gammeldags sort/hvid-film. Og mod 40 pct. slipper for en bøde, fordi billed-kvaliteten er for ringe til at identificere føreren.

Hvis du skulle være blitzet af en af de nye vogne, så tænk på, om du også så en lille hvid trekant med teksten TEST? Så var det nemlig en gratis omgang?

Mest sete på tvsyd.dk