TV der bevæger dig

Til start i VM med brækkede ribben

Nicky Pedersen stiller til start i speedway-VM i New Zealand på lørdag med et par brækkede ribben. Til gengæld er den danske mester, Niels-Kristian Iversen fra Esbjerg, i topform.

Sæsonens første Grand Prix-løb køres på den store bane i New Zealand. Samtidig er point-reglerne ændret i Grand Prix-serien, så der ventes en tættere topstrid.

Bider smerter i sig

Nicky Pedersen har haft en uheldig sæsonstart.

- Det er lidt en uheldig start på sæsonen men jeg har ingen problemer med at bide smerterne i mig. Heldigvis er det på en stor og bred bane i New Zealand, hvor jeg ikke skal rive cyklen så meget rundt som hvis det var en lille bane. Med det samme team fra sidste år, håber jeg på, at vi lige i år kan være en anelse skarpere, siger Nicki Pedersen.

Masser af selvtillid

Den danske mester Niels Kristian Iversen fra Esbjerg, der efter en fantastisk 2012 sæson, gør comeback i VM serien har til gengæld haft en rigtig god optakt til sæsonstarten i New Zealand.

- Jeg har masser af selvtillid i bagagen, og mine forberedelser laver jeg ikke om på selv om jeg i år kører i VM serien. Jeg ved, at det er ekstremt hårde og jævnbyrdige løb, når verdens 15 bedste kørere er samlet. Men jeg tager et løb ad gangen, og min helt klare ambition er at køre med i finalerne hver gang, siger Niels-Kristian Iversen.

I New Zealand venter der en stor bane, som Niels-Kristian Iversen ikke har kørt på tidligere. Den er 413 meter lang og er dermed den længste bane af alle i Grand Prix sammenhæng. Til sammenligning er Parkens speedway-bane kun 274 meter. Her køres det danske Grand Prix den 29. juni.

Mere sport