Tilliden til Skat skal genoprettes med nyt lokalt center

Et nyt skattecenter skal styrke momskontrollen og kontrollen af skatteydere med udlandsforhold.

Momskontrol og vejledningsopgaver.

Det er ikke ligefrem de mest appetitlige begreber, men ikke desto mindre er det nogle af opgaverne, som medarbejderne i det nye skattecenter i Esbjerg skal varetage.

Centret bliver indviet mandag med besøg fra skatteminister Morten Bødskov (Socialdemokratiet).

Når skattecenteret i Esbjerg er fuldt bemandet, vil det have omkring 120 medarbejdere fordelt på forskellige fagområder, heraf selskab, person og borger- og virksomhedskontakt. 

quote

Desværre har vi set eksempler på, at skatteforvaltningen ikke har løftet vigtige opgaver godt nok.

Morten Bødskov, Skatteminister

I en pressemeddelelse oplyser skatteministeren, at kontrollen på momsområdet ikke har været tilstrækkelig, og det var derfor, regeringen gik til valg på at få 1.000 flere medarbejdere til skatteforvaltningen og hermed styrke momskontrollen.

- En stærk og tidssvarende skatteforvaltning er helt afgørende for, at vores velfærdssamfund kan fungere. Desværre har vi set eksempler på, at skatteforvaltningen ikke har løftet vigtige opgaver godt nok. Det er klart, at det svækker tilliden hos danskerne, og den tillid skal genopbygges, siger skatteministeren, Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Det nye skattecenter er en del af regeringens ønske om at styrke skattekontrollen. Derfor skal der åbnes otte nye støttecentre fordelt over hele Danmark. Sidste år blev et nyt skattecenter således også indviet i Fredericia.