Tove vil fordomme om kunstig befrugtning til livs

Tove Seest savnede erfaringer fra andre kvinder, da hun startede kampen for at få et barn via kunstig befrugtning. Derfor valgte hun at starte en blog op selv.

Håndboldspilleren Tove Seest vinker farvel til tilværelsen som professionel håndboldspiller. I stedet kæmper hun for at få en titel som mor.

I hende og hendes kærestes tilfælde skal der kunstig befrugtning til. Når hun snakker om emnet, eller IVF-behandling som det også kaldes, rejser det mange spørgsmål, og samtidig kommer fordommene på bordet.

Derfor har hun besluttet at starte en blog, hvor hun skriver om sin kamp for at få et barn.

- Jeg kunne finde rigtigt meget viden på de her fertilitetsklinikkers sider. Men jeg synes ikke, at jeg kunne finde erfaringer fra kvinderne selv om, hvad der er op og ned, og hvordan jeg ville få det i den her proces. Jeg tænkte, at det er der ikke nogen, der har skrevet om, så det gør jeg, siger Tove Seest til TV SYD.

På bloggen deler hun ud af sine erfaringer, bekymringer, samt hendes viden i foto, tekst og på video. Blandt andet viser hun, hvordan det går til, når hun giver sig selv en hormonindsprøjtning.

- Det er fedt at vide, at der er nogen, der er i samme situation og får gode råd og erfaringer. Da jeg skulle have taget æg ud vidste jeg ikke, om det var mange eller få. Da jeg så lagde op på Instagram, at jeg havde fået taget elleve æg ud, skrev folk, at 'hold da op, det er mange'. Så man får feedback på både de gode og de dårlige ting, siger hun. 

Hun håber, at hun kan få alt det ud i lyset, der ikke bliver snakket om. Men som Tove Seest selv siger:

- I virkeligheden går jeg og håber på, at det bliver verdens korteste blog. For jeg håber jo, at det lykkedes første gang. 

Bloggen hedder ivfmor.dk og du kan besøge den her.