Træning på hybridgræs skal gøre spillerne knivskarpe

Esbjerg fB indviede onsdag formiddag nyt træningsanlæg med den seneste form for kunstgræs: hybridgræs.

Græs er ikke bare græs, og kunstgræs er ikke bare kunstgræs. Esbjerg fB har anlagt et nyt træningsanlæg på 5000 kvadratmeter svarende til to fodboldbaner, og underlaget føles og ser ud som almindeligt græs. Navnet er "hybridgræs" og er en blanding af almindeligt græs og kunstgræs i blandingen ca. 85-15 procent.

Esbjerg fBs økonomidirektør, Dan Mose Andersen, forudser, at denne seneste generation af kunstgræsbaner vil være en stor fordel for Esbjerg-spillerne:

quote

Fodboldspillerne skal have et godt grundlag at træne på, fuldstændig ligesom kokken skal have en skarp kniv.

Dan Mose Andersen, økonomidirektør, Esbjerg fB

- Fodboldspillerne skal have et godt grundlag at træne på, fuldstændig ligesom kokken skal have en skarp kniv, siger Dan Mose Andersen til TV SYD.

Det nye træningsanlæg for enden af Esbjerg Atletikstadion er foreløbigt det eneste af sin art i Danmark med hybridgræs. Det skulle ifølge klubben give spillerne mulighed for at forberede sig bedre end konkurrenterne. 

- Vi kommer til at træne mere herinde, end vi har gjort tidligere. Vi forventer også at kunne begynde træningen en måned tidligere og træne en måned eller halvanden længere. Det betyder, at nogle af de andre hold, vi spiller imod, vil komme til at træne på kunstgræs og spille kampe på græs. Vi kan både træne og spille på græs, så det kommer til at gøre en stor forskel, siger han.

Hybridgræs består overvejende af almindeligt græs, og andelen af kunstgræs er 10-15 pct. og endnu lavere, når græsset gror mest. Fordelen ved den blanding er, at grønsværen kan tåle mere slid. For fodboldspillerne vil det føles som rigtigt græs, oplyser Esbjerg fB.