TV der bevæger dig

Transportministeren sejlede til Ribe

To kendte Venstre-politikere tog i dag en båd, der gyngede helt fra Kammerslusen ind til Ribe.

I dag genemførte folketingsmand Preben Rudiengaard og transportminister Hans Christian Schmidt en liberal sørejse til Ribe.

Bag arrangementet stod en gruppe ihærdige folk, der vil have politisk opbakning til en aktion for at genåbne søvejen  til Danmarks ældste Købstad.

Målet for  dagens politiske ekspedition var broen, der fører ringvejen over Ribe Å og lukker for alle skibe med mast og sejl.

Men i dag genemførte transportminister Hans Christian Schmidt og folketingsmand Preben Rudiengaard en liberal sørejse til Ribe i en båd, der var lav nok til at gå under broen. De skulle se på det, ripenserne gerne vil lave om på.

Bjarne Kiholm var dagens skipper. Han er en af dem, der aktivt kæmper for at åbne søvejen til den gamle købstad. Trafikken på Ringvejen skal føres under Ribe Å, eller  der skal bygges en bro, som lukkes op og i. Der har ikke været en stor fragtbåd i Ribe i omkring 80 år, og det skal der laves om på. 

Transportminister Hans Christian Schmidt gav efter dagens sejltur udtryk for, at når Vasdehavsområdet har fået status som nationalpark, så skal den maritime del af projektet også med.