TV der bevæger dig

Tre biler ramt af stenkast fra vejbro ved Esbjerg

Sent torsdag aften blev tre biler ramt af sten kastet fra en bro, der fører Kjærgårdsvej over Varde Hovedvej mellem Bramming og Gredstedbro.

Politiet oplyste i første omgang, at stenkastene fandt sted fra broen, der fører Tjærborgvej over Varde Hovedvej - men det er altså fra broen, der fører Kjærgårdsvej over hovedvejen.

 Ingen personer kommet til skade ved stenkasteriet. 

Den første anmeldelse kom klokken 23.52, og derefter indløb de to næste med ti minutters mellemrum.

- Den første anmeldelse kom fra en bilist, der med nød og næppe undgik at blive ramt, da stenen ramte lige foran bilen. De næste to bilister fik smadret henholdsvis en forlygte og buler i kølerhjelmen, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Politiet oplyste i første omgang, at stenkastene fandt sted fra broen, der fører Tjærborgvej over Varde Hovedvej - men det er altså fra broen, der fører Kjærgårdsvej over hovedvejen.

Stenene, der blev kastet fra broen, er omkring 20-25 centimeter i diameter og er natursten fra marken. Politiet mener, at de stammer fra et nærliggende stendige.

21. august omkom en 33-årig tysk kvinde,  da en 30 kilo tung betonflise blev kastet ned fra en motorvejsbro ved Langesøvej på Fyn.

Syd- og Sønderjyllands Politi  vurderer, at markstenene fra nattens stenkast vejer tre til fire kilo.

To af bilisterne kørte med kurs mod syd, mens den tredje var på vej mod nord.

Politiet har ingen spor af, hvem der har kastet stenene. Broen ligger i et øde område. Ingen af bilisterne har i nattens mulm og mørke set, hvem eller hvor mange, der stod på broen ved stenkastene.

Politiet vil meget gerne høre fra borgere, der var i området ved midnatstid og håber også at optagelser fra video-overvågningskameraer kan lede dem på sporet af gerningmændene.