TV der bevæger dig

Tre dræbt ved ulykke på Mandø

Omkring middagstid i dag blev tre personer dræbt og 36 kvæstet, da en af turistbussen 'Sælen' væltede. Ti ambulancer og tre redningshelikoptere gav assistance, og helikopterne førte flere kvæstede til behandling i Odense, Aabenraa og Esbjerg.

05:25

Den væltede sæl-bus på Koresand. Måske kørte bussen ned i et hul, hvorefter den væltede. (TV2 News)

1 af 2

Ulykken skete på Koresand, som er en stor, delvis tørlagt sandbanke vest for Mandø. Bussen væltede, da den kørte ned i et hul, godt 300 meter fra land.

Turister fra Give

Det er Sælbussen, der forulykkede. Den kørte fra Vadehavscentret i Vester Vedsted over Låningsvejen til Mandø og videre på en sæltur på Koresand.

De kvæstede er medlemmer af Ældre Sagen i Give. De var taget ud med sælbussen som første hold, og på Vadehavscentret sad 50 andre fra Ældre Sagen i Give. De ventede på, at det skulle blive deres tur til at komme ud med "Sælen", da de fik besked om, at der var sket en ulykke.

Vejen spærret

Låningsvejen er en smal forbindelse mellem Mandø og Jylland. Der er kun et spor med enkelte vige-pladser undervejs. Derfor blev vejen spærret for al trafik, så redningsfartøjerne kunne komme frem og tilbage.

Alle deltagerne i Mandø-udflugten blev overført til Vadehavscentret i Vester Vedsted.

Den traktor og påhængsvogn, der fredag var involveret i ulykken på Mandø, hvor tre blev dræbt, blev synet og godkendt så sent som den 23. april i år. Det skriver Jydske Vestkystens netavis, jv.dk.

Traktorbussen, der væltede, er godkendt til at køre med 60 passagerer, viser dokumenter fra Færdselsstyrelsen ifølge netavisen.