Trekvart milliard kroner finder i dag vej til en heldig danskers lommer

Den dansker, der i juli vandt 759 millioner kroner i Eurojackpot får tirsdag udbetalt gevinsten.

759.318.630.

Så mange danske kroner triller der i dag tirsdag ind på en heldig danskers konto.

Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

Personen købte sin Eurojackpot-kupon i Meny i Blåvand, og den lille lap papir viste sig altså at være over en trekvart milliard kroner værd - danmarkshistoriens største lottogevinst.

Pengene er skattefri, og præmieafgiften til staten på 134 millioner kroner har Danske Spil betalt, så det er det fulde beløb, der finder et nyt hjem i dag.

- Vi er altid glade for at udbetale gevinster til dem, der vinder i vores lotterier, så i dag er en festdag her hos Danske Spil. Vi har aldrig udbetalt så mange penge på en gang før, så det er også en historisk dag for os, siger Malene Mølgaard, adm. direktør i Danske Lotteri Spil, som står bag Eurojackpot i Danmark.

De største lotterigevinster i danmarkshistorien

I dagene efter, at tallene 1 - 11 - 17 - 19 - 33 og stjernetallene 3 og 7 havde udløst den enorme pengegevinst, var det svært at finde frem til vinderen.

Danske Spil efterlyste indehaveren af vinderkuponen, og tre dage skulle der gå, før vedkommende meldte sig med kuponen, der var krøllet sammen og lagt i en skuffe.

Millionærrådgivning

Og for en nyslået multimillioner er dyre råd gode.

Efter ejeren af den kvart milliard dyre kupon havde meldt sig, fik vedkommende rådgivning fra Danske Spils millionærrådgiver

Rådgiveren er statsautoriseret revisor og vant til at tale med vindere af store beløb om, hvordan man agerer i sådan en situation.

- Det er selvfølgelig livsomvæltende at vinde så mange penge. Det er derfor meget vigtigt for os at tage hånd om store vindere, så de får en god og tryg start på livet som millionærer - eller endda multimillionærer. Vi rådgiver dem om deres nye økonomiske situation, hvordan de får pengene til at række længst, siger Malene Mølgaard.

Eurojackpot

Et er, om den nyslåede millionær kan få de 759 millioner kroner til at række langt, en anden ting er, om vinderen så kan få sig selv til at bruge af pengene.

- Vi minder ofte også vinderne om, at det skal kunne mærkes, at de har vundet, og at der kan være luft til at gøre noget sjovt og unyttigt med noget af gevinsten. Det råd er nok ikke så relevant netop i dette tilfælde, da det med 759 millioner kroner måske er svært at bruge hele beløbet kun på ting, der er styret af ren fornuft, siger Malene Mølgaard.