TV der bevæger dig

Triatleten Camilla Pedersen kan blive årets sportsnavn

DIF og Jyllands-Posten har nomineret triatleten Camilla Pedersen fra Esbjerg og letvægtsfireren i roning samt svømmeren Rikke Møller Pedersen, som kandidater til den ærefulde titel som årets sportsnavn 2014.

Foto: Brian Martin Rasmussen

1 af 2

Hvem, der løber med æren offentliggøres på DR?s Sport 2014 den 10. januar 2015 i Herning.

Esbjerg-triatleten Camilla Pedersen er nomineret til at blive Årets Sportsnavn for den VM-titel, som hun overbevisende vandt i Kina med over fem minutter ned til den nærmeste konkurrent efter fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb. VM-guldet berettiger til fulde nomineringen, mens historien om hendes cykelstyrt præcis et år tidligere og efterfølgende 14 dage i koma blot sætter præstationen i relief.

- Det har været ekstremt svært at vælge tre nominerede til Årets Sportsnavn 2014. Og det skyldes simpelthen, at der har været så mange fornemme danske sportspræstationer i året, der er gået. Det er et luksusproblem, at vi har været nødt til at fravælge både europa- og verdensmestre til Årets Sportsnavn, siger Niels Nygaard, der er formand for DIF.

Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité med kulturminister Marianne Jelved (R) som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. De øvrige komitémedlemmer er DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-direktør Michael Andersen, Team Danmark-formand Frank Jensen samt chefredaktør på Jyllands-Posten Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

Komitéen forbeholder sig ret til at efternominere danske atleter, som kunne komme i betragtning til titlen Årets Sportsnavn 2014 for sportspræstationer i november og december 2014.

Mere sport