Tvunget i skarp træning af chefen

Du er for tyk - skulle du ikke få dig en sundere livsstil? Nogenlunde sådan lød ordene fra en direktør i Syd Energi til medlemmer af chefgruppen i januar.

Fokus på medarbejdernes sundhed skal være med til at forebygge stress og skabe gladere og mere effektive medarbejdere, derfor blev cheferne sendt i skarp træning.

Det var koncerndirektør for Kommunnation i Syd Energi, Lars Andreasen, der i januar besluttede at der skulle sættes mere fokus på medarbejernes sundhed.
Af egen erfaring ved Lars Andreasen at fysik og psyke ofte hænger sammen - og derfor var Lars Andreasen ikke i tvivl om, at der skulle gøres noget for at få medarbejderne i bedre form.

Fire chefer skulle være rollemodeller for Lars Andreasens forsøg med en bedre livssstil blandt de ansatte. Blandt dem salgschef Claus Ødum Jørgensen.
 
Sammen med tre andre chefer blev han testet på kryds og tværs af Anja Nielsen, som personlig træner, life- og business coach og ernæringskonsulent.

Claus Ødum Jørgensen forlod træningscentret i Vejle, hvor han blev testet, med en ny kostplan og træningsplan i hånden - og tre måneder senere til endnu en test var forandringen tydelig.
Kort efter kunne Claus Ødum Jørgensen dele sine erfatinger med 100 kolleger på et team-building-seminar.

22 medarbejdere på Syd Energi har - inspireret af ledelsens succes med at lægge livsstilen om, nu frivilligt meldt sig til et livsstilsforløb.