TV der bevæger dig

Tyve stjæler el-ledninger selv om der er strøm i dem

Tyverier af udstyr og materiel fra byggepladser stiger kraftigt. Tyverierne sker ved højlys dag og er med til at fordyre flere byggeprojekter.

00:53

Nogle gange stjæler tyve el-ledninger fra byggepladser i dagtimerne, og de klipper ledningerne, selv om der er strøm i, fortæller direktør Carsten Bech Jørgensen fra Dan-El i Esbjerg.

Efter nogle år med nedgang i antallet af anmeldte tyverier fra landets byggepladser er udviklingen vendt dramatisk i 2017. Nogle gange vender tyvene tilbage til den samme byggeplads, når den igen er blevet fyldt op, og så stjæler de en gang til.

Firmaet Dan-El fra Esbjerg har prøvet at få stjålet udstyr og materialer flere gange. Nogle gange stjæler tyvene i dagtimerne, mens der arbejdes på byggepladsen, og nogle gange klipper de el-ledningerne, selv om der er strøm i dem. Det fortæller direktør, Carsten Bech Jørsen fra Dan-El i Esbjerg.

På en opgave stjal tyvene materialer til en værdi af 250.000 kr. En anden gang i 2015, i forbindelse med renovering af Varde Rådhus, stjal tyvene el-kabler fra byggepladser. Det resulterede i en fordyrelse af projektet med 75.000 kr.

Senere blev tyvene anholdt. Det viste sig, at de havde solgt de stjålne el-ledninger for bare 4000 kr.

Det koster dyrt, når tyveknægte stjæler fra byggepladserne, fortæller direktør Carsten Bech Jørgensen fra Dan-El i Esbjerg. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Læs også Byggeplads-tyverier boomer