Tyveri fra biler er halveret på fem år

På fem år er antallet af indbrud og tyverier fra biler halveret i Syd- og Sønderjyllands politikreds.

Antallet af indbrud og tyverier fra biler er fra 2012 til 2016 halveret i  Syd- og Sønderjyllands politikreds.1.077 anmeldelser blev det til i 2012 mod 585 anmeldelser i 2016. Og tendensen ser ud til at fortsætte i år.

- Vi er naturligvis meget glade for, at færre udsættes for tyveri fra personbiler. Og vi håber at kunne fastholde den positive tendens, så der kommer endnu færre ofre på dette område, fremhæver specialkonsulent Christian Østergård fra Det Kriminalpræventive Sekretariat i Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse om den glædelige udvikling.

Politiet opfordrer fortsat til, at bilisterne selv tømmer bilen før tyvene gør det.

- Derfor har vi brug for, at du ikke efterlader ting i bilen, som kan friste svage sjæle. Det kan være iPads, pc’ere, punge og andre letomsættelige varer. Det tager kun få sekunder at smadre ruden og snuppe tingene, så frist ikke tyven over evne, mens du afleverer dit barn i vuggestuen, handler ind eller er på et kort besøg på kirkegården. Tøm bilen før tyven gør det, lyder det fra specialkonsulent Christian Østergård.

Han peger også på, at hvis turen går sydpå i bil, bør bilisterne også fjerne vigtige dokumenter som pas og registreringsattest fra køretøjet, når de forlader bilen.

- En feriepakket bil med GPS i forruden, iPads på bagsædet og det dyre kamera fuld af feriebilleder liggende frit fremme, frister både danske og udenlandske tyve over evne, pointerer Christian Østergård.

Gode råd