TV der bevæger dig

Udsatte børn og unge skal også have et godt fritidsliv

Alt for mange børn og unge der lever i en udsat familie, får aldrig et godt fritidsliv. Det vil Red Barnet nu gøre noget ved.

Udsatte børn skal have et fritidspas

Tusindvis af børn og unge i Region Syddanmark lever i en udsat familie hvor sygdom, misbrug og dårlig økonomi, sætter en stopper for et godt fritidsliv med leg og aktivitet.

Derfor har Red Barnet nu startet et projekt, hvor de vil lave et fritidspas, der skal sikre gratis fritidsaktiviteter, så udsatte børn og unge også får mulighed for at få det godt i fritiden.

Et godt fritidsliv er nemlig med til at styrke de udsattes trivsel og fremtid.

Projektet skydes i gang i dag i Syd Energis domicil i Esbjerg. Her vil skuespiller Jens Arentzen, der selv er vokset op med en psykisk syg mor, fortælle om sin opvækst og den betydning, som fritidslivet havde for ham.

Syd Energi er med til at finansiere projektet og Esbjerg Kommune er en af de tre kommuner, hvor der med hjælp fra blandt andet Red Barnet bliver sat fokus på at få gang i fritidsaktiviteterne.

En ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at 18 procent af de etniske danskere ikke går til nogen fritidsaktivitet, mens det for ikke etniske danskere gælder for 35 procent af børnene i 7. klasse.

Mest sete på tvsyd.dk