Udsigt til sportsligt og trafikalt kaos søndag eftermiddag

Søndag bliver en kaotisk dag i og omkring Blue Water Arena i Esbjerg og sætter byens mange sports-interesserede i en kattepine. På nøjagtig samme tid skal byens to sportslige flagskibe i vigtige kampe mindre end 100 meter fra hinanden. Det får nu fansene til at reagere.

Ribe-Esbjerg spiller klokken 16,10 semifinalekamp mod Skjern i kampen om håndbold-DM, mens Esbjerg fB samtidig møder AGF i en livsvigtig kamp om at redde livet i superligaen.

Ribe-Esbjergs kamp i Blue Water Dokken har været fastsat længe og er fuldstændig udsolgt med 4.116 tilskuere på pladserne. 

I aftes blev Esbjerg fBs første kamp mod AGF om at undgå nedrykning fra superligaen fastsat til at spilles nøjagtig samtidig på Blue Water Arena.

Det betyder, at op mod 20.000 mennesker på samme tid skal møde op i samme område i Esbjerg, finde parkering og overvære de to vigtige sportskampe. 

Sportsligt betyder det, at de sportsinteresserede i Esbjerg skal vælge mellem de to opgør, hvis de vil se kampene på stadion eller i hallen - og det samme skal sportsfans landet over, hvis de vil følge det på tv-skærmen, hvor TV 2 sender håndbold, mens kampen mellem Esbjerg og AGF vises på Canal 9.

Det er netop visningen på tv, der har ført til sammenfaldet af de to kampe. De tv-stationer, der i dyre domme betaler for at dække superligaen, fordelte mandag aften de næste runders kampe mellem sig - og programmet faldt altså ud således, at de to kampe i Esbjerg skal spilles samtidig.

På Esbjerg fBs facebookside lufter fans deres utilfredshed med, at de ikke kan se begge de vigtige kampe, når de spilles samtidig.