Ungdomshøjskole: Kom bare med de unge syrere

Ungdomshøjskolen ved Ribe vil gerne undervise de unge fra Asylcenter Hviding. Ligesom Løgumkloster Højskole gør det i Løgumkloster

I dag onsdag flytter yderligere 100 asylansøgere ind på Asylcenter Hviding. Ud over de 88 der ankom mandag. Også en række unge der nu skal i gang med et nyt liv i Danmark. Det betyder, at de også skal i skole og lære dansk.

De unge 16-21-årige, der bor på Asylcenter Aaløkke i Løgumkloster, går nu i skole på  byens højskole. Det er et samarbejde, der er opstået mellem AsylSyd og højskolen.

- Det er en model, som vi sagtens kan forestille os også her i Hviding, siger leder af AsylSyd, Jakob Kirkegaard til TV SYD.

Han behøver efter al sandsynlighed ikke at lede længe. For lige i nærheden ligger Ungdomshøjskolen ved Ribe. Her siger forstander Svend Hansen:

- Sådan et samarbejde er vi stærkt interesseret i. Dels vil det jo passe fint med vores målsætning, dels er vores aldersgruppe jo netop de 16-19-årige. Så der er masser af gode muligheder for at bidrage med integrationen og for vores elever at lære noget om andre kulturer.

Der går 40 elever på Ungdomshøjskolen ved Ribe. De har fire linjer: Design, Idræt og fællesliv, Musik og Livets værktøjskasse.