TV der bevæger dig

Ungdomsrådgivning reddet af Claus Sørensen fonden

Headspace i Esbjerg, der tilbyder hjælp til unge, har fået en økonomisk håndsrækning af Claus Sørensen Gruppen.

Den gratis og anonyme ungdomsrådgivning Headspace i Esbjerg har fået økonomisk førstehjælp af Claus Sørensen fonden. Foto: Headspace Esbjerg

Den almennyttige fond Claus Sørensen har investeret et større beløb i ungdomsrådgivningen Headspace i Esbjerg. Centeret var ellers lukningstruet efter Esbjerg Kommune sidste år sparede tilskuddet til centeret væk.

Headspace er et åbent center, hvor unge mellem 12 og 25 år kan komme ind og få gratis anonym rådgivning fra rådgivere med forskellig faglig baggrund.

Ifølge Headspace har centeret i Esbjerg hjulpet unge mennesker videre i uddannelsessystemet eller på arbejdsmarkedet og har dermed sparet kommunen for udgifter på to millioner kroner. Resultatet håber centerchefen i Headspace Esbjerg Søren Copsø kan få kommunen til at genoptage tilskuddet.

- Det er bare så vigtigt med opbakning til arbejdet med sårbare unge, der har brug for yderligere støtte for at blive klar til skole, uddannelse og virksomhedsansættelse. Vi håber naturligvis, at vores resultater betyder, at byrådet igen sætter Headspace på budgettet, så vi kan arbejde effektivt og langsigtet, siger centerchef Søren Copsø til TV SYD.

Headspace Danmark er en del af Det Sociale Netværk, som blev startet af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. I dag findes der 10 centre fordelt i landet.

Mest sete på tvsyd.dk