TV der bevæger dig

Unge på gammelt plejehjem

Et af Venstres byrådsmedlemmer i Esbjerg har en ny ide med det gamle plejehjem i Gredstedbro. Det skal ikke bebos af gamle, men af unge.

03:01

Karstensminde i Gredstedbro - bygget til gamle, men bør bruges tilo de unge, mener byrådsmedlem i Esbjerg.

1 af 2

Efter det seneste budget-forlig i Esbjerg Byråd står det klart, at der ikke bliver noget privat plejehjem i Karstensminde I Gredstedbro. Byrådsmedlem Kurt Jacobsen (V) forslår nu, at det lukkede plejehjem i stedet bliver lavet om til en institution for unge, der er anbragt uden for hjemmet.

Plads til 15 unge

JyskeVestkysten oplyser, at Kurt Jacobsen vil diskutere sagen i næste måde i udvalget for børn og familie. Kurt Jacobsen er næstformand i udvalget og medlem af økonomiudvalget. Han siger, Karstensminde kan huse 15 unge, og den løsning vil være en fordel for alle parter.

- Alle ved, vi har et enormt pres på den kommunale økonomi i forhold til anbringelser, og vi har en del børn og unge i dag, der er anbragt på institutioner uden for kommunen. Der er enighed om at lave så mange lokale tilbud, som muligt, og jeg synes, Karstensminde kan være perfekt til formålet, siger Kurt Jacobsen til JyskeVestkysten.