TV der bevæger dig

Uskyldig sad 399 dage i fængsel

Han blev dømt for at have voldtaget sin egen datter. Men det hele var løgn. Nu kommer faren på fri fod igen.

Domstolene har endelig rettet en frygtelig fejl.

I 399 dage måtte en nu 46-årige mand fra Ribe sidde bag tremmer, inden retfærdigheden skete fyldest.

Han er nu frifundet for datterens løgne om et seksuelt overgreb mod hende.

En enig domsmandsret frifandt onsdag eftermiddag den bosnisk-fødte mand for at have tiltvunget sig samleje med datteren under samvær på et ikke nærmere bestemt tidspunkt i perioden august 2002 til marts 2004.

- Det er glædeligt, at retfærdigheden nu sker fyldest efter fire års mareridt. Dejligt, at pigen nu har ændret forklaring og klart har afvist de løgne, hun er kommet med i både byret og landsret, lød det efter retssagen fra mandens forsvarer, Mogens Vinther.

Brød ud i tårer

Han talte på vegne af bosnieren, som ikke selv kunne holde tårerne tilbage efter domsafsigelsen.

Frifindelsen kommer efter en langvarig sag, hvor den nu 46-årige frifundne mand blev sigtet for mere end fire år siden og både i byretten og landsretten blev kendt skyldig i voldtægt og idømt tre års fængsel.

En dom, han var i færd med at afsone, da pigen overfor en medarbejder ved Tønder Kommune erkendte, at faderen ikke havde voldtaget hende.

Pigen blev afhørt bag lukkede døre, hvor hun erkendte, at hendes forklaringer først til en medarbejder på en institution og siden i retten ikke var sande.

Pigen var blevet fjernet fra sin danske mor, og i retten betegnede forsvareren forholdet mellem mor og far som en krig.

Huset solgt

Efter hendes nye forklaring endte sagen i Den særlige Klageret, der krævede sagen genoptaget, og det vendte onsdag op og ned på tingene, så den 46-årige kunne forlade retten som en fri mand.

Tilbage venter sagen om erstatning. Da han i december blev løsladt, havde han siddet uberettiget fængslet i næsten 13 måneder, og Mogens Vinther kræver nu erstatning ikke alene for fængslingen, men også for de følger, sagen har haft for manden.

Mens han har siddet fængslet, har han ikke kunnet betale sit hus, da kommunen stoppede udbetalingen af førtidspension, han var tildelt efter en arbejdsskade.

Det er solgt på tvangsauktion med tab til følge.