TV der bevæger dig

Vagabond spændte ben for butikstyv

En vagabond spændte onsdag aften ben for en butikstyv, som havde stjålet varer for 2000 kr. og havde slået og skubbet personalet. Tyven, en 39-årig mand fra Varde-kanten, blev kort efter anholdt af en patrulje.

Fakta-butikken, som onsdag aften var udsat for et voldsomt butikstyveri. (Google Maps)

Den voldsomme episode skete kl. 21.25 ved Fakta i Jernbanegade i Esbjerg. Butikstyven havde samlet varer for ca. 2000 kr. som han fik gennem kassen. Personalet havde opdaget tyveriet - og forsøgte at holde ham tilbage.

Tyven fik sig vristet fri og løb ud af butikken. Personalet fulgte efter, men den 39-årig holdt dem på afstand med slag og skub.

Episoden blev overværet af en vagabond, som kom de ansatte til hjælp. Han spændte simpelthen ben for butikstyven, da han ville stikke af.

En politipatrulje ankom et øjeblik efter og fik anholdt den 39-årige.

Det viste sig, at han tidligere på aftenen havde begået en lignende butikstyveri i Banegårdskiosken. Her stjal han 21 dåseøl.

Politiet har beholdt den 39-årig natten over. Lokalpolitiet i Varde vil gerne tale lidt mere med ham.

Den vold, som butikstyven brugte, kan måske gøre butikstyveriet til et røveri. Det skal juristerne vurdere i løbet af formiddagen. Umiddelbart vurderes det dog ikke at der grundlag for en fremstilling i grundlovsforhør.