Vandstanden stiger torsdag ved Vestkysten

Beboerne langs vestkysten står først for skud, når storm med vindstød op til 140 kilometer i timen går i land torsdag. Langs hele den jyske vestkyst vil vandstanden stige i løbet af torsdagen.

- Men heldigvis ser det ud til, at vinden topper samtidig med, at der er ebbe. Ved Hvide Sande kan vandet stige omkring to meter over det normale niveau, mens vi forventer op til 3,5 meter ved Vadehavet, siger Frank Nielsen fra DMI til Ritzau.

Uvejret går i land ved den jyske vestkyst torsdag middag.

- Det bliver en rigtig voldsom storm, som skyldes et lavtryk, der er ved at danne sig mellem Island og Grønland, siger Frank Nielsen fra DMI.

Lavtrykket er tidligt onsdag morgen ganske svagt, men på vej mod Skotland bliver det forstærket.

- Vestjyderne står først for skud. Umiddelbart bliver det en blid start med almindelig stormvejr, men i løbet af eftermiddagen tager det til, og ved 18-tiden torsdag bliver det stærk storm tæt på orkan. Det er en alvorlig sag med vindstød op til 140 kilometer i timen.

Orkanskalaen begynder ved vindstød på 120 kilometer i timen

På vej ind over land ventes stormen at tabe noget af sin styrke, men ikke så meget at risikoen for vaklende stilladser og flyvende tagsten kan udelukkes.

- På Sjælland og i hovedstaden vil stormen nok kulminere ved 3-tiden natten til fredag. Men der vil fortsat være kraftig blæst fredag morgen og formiddag, siger Frank Nielsen.