TV der bevæger dig

Vestjyder demonstrerede mod kommunen – og for Michael

Mange er blevet rigtig sure på Esbjerg Kommune efter DR-dokumentaren Hvem passer på Michael.

De 150 demonstranter vil have politikerne i Esbjerg til at forstå og lytte til Michael Lambert. Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller, TV SYD

De 150 demonstranter vil have politikerne i Esbjerg til at forstå og lytte til Michael Lambert. Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller, TV SYD

1 af 2

Dokumentaren handler om 16-årige Michael Lambert, der har boet hos den samme plejefamilie i Outrup, siden han var helt lille. Men nu er han blevet fjernet fra familien. I stedet er han anbragt på en institution.

Michael vil gerne tilbage til sine plejeforældre - og de vil gerne have ham tilbage. Men Esbjerg Kommune siger nej.

Beslutningen er blevet afprøvet i Ankestyrelsen, og ombudsmanden har været inde over. Alle steder har man stadfæstet den.

Diana Mose Olsen, formand, Børn- og Familieudvalget, SF, Esbjerg Kommune

Derfor var der mandag demonstration i Esbjerg til fordel for Michael og hans plejefamilie. Beskeden var klar.

- Michael skal høres. Vi synes ikke, at Esbjerg Kommune behandler sagen ud fra alle de informationer, som de har, siger arrangør af demonstrationen, Johnny Dueholm Madsbjerg, til TV SYD.

En gruppe utilfredse borgere har samlet over 1.500 underskrifter ind, der skal hjælpe 16-årige Michael Lambert med at komme tilbage til den plejefamilie, Esbjerg Kommune har fjernet ham fra.

Men Esbjerg Kommune betragter sagen som afsluttet.

- I Esbjerg Kommune har Børne- og Ungeudvalget truffet en tvangsmæssig beslutning. Beslutningen er blevet afprøvet i Ankestyrelsen, og ombudsmanden har været inde over. Alle steder har man stadfæstet den, siger Diana Mose Olsen (SF), der er formand for Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune.

Det kan godt være, kommunen har fulgt de fleste af reglerne. Men jeg synes ikke, at de har fulgt det menneskelige i det.

Johnny Dueholm Madsbjerg, arrangør, Nørre Nebel

Det argument er ikke godt nok, mener demonstranterne.

- Det kan godt være, kommunen har fulgt de fleste af reglerne. Men jeg synes ikke, at de har fulgt det menneskelige i det. Det menneskelige er, at Michael beder og tigger om at komme hjem. Det synes jeg ikke, de lytter nok til, slutter Johnny Dueholm Madsbjerg.

Michael Lamberts plejemor var også med til demonstrationen. Men af hensyn til sagen ønskede hun ikke at udtale sig.