Vestjysk energiudladning sænkede sønderjyder i lokalbrag

Esbjerg Energy slog søndag eftermiddag Sønderjyske med 6-2 i Metal Ligaen i ishockey.

Både udeholdet Sønderjyske og hjemmeholdet, de forsvarende mestre, Esbjerg Energy vandt fredag deres kampe. Søndag mødtes de to hold så i Granly Hockey Arena i Esbjerg til sæsonens tredje lokalopgør.

Sønderjyske havde inden søndagens opgør gang i en fin stime med kurs mod toppen af tabellen, mens Esbjerg var dumpet ned på ottendepladsen i Metal Ligaen.

Den stime var Esbjerg indstillet på at bryde. I første periode bragte Ryan Martindale Esbjergenserne på 1-0 i det ottende minut, og kun to minutter senere blev det til 2-0 ved Brock Nixon.

Godt halvvejs i anden periode bragte Brock Nixon med sin anden scoring Esbjerg Energy på 3-0. Ligesom i første periode blev der scoret kort tid efter. Efter 35 minutter scorede Ryan Martindale også sit mål nummer to. 4-0 til Esbjerg.

Fra starten af tredje periode lykkedes det Sønderjyske at reducere til 4-1 på mål af Derek Damon. Men så tog Esbjerg fat igen. Med scoringer i 48. og 49. minut af henholdsvis Esben Nielsen og Søren Nielsen blev kampen endegyldigt lukket.

Kampens sidste scoring stod Sønderjyske for. Harrison Reed reducerede til 6-2 – kampens slutresultat.

Efter sejren ligger Esbjerg Energy fortsat på ottendepladsen med . Sønderjyske mistede et vigtigt skridt i topkampen, hvor holdet stadig indtager andenpladsen, fordi den nærmeste konkurrent, Rungsted, samtidig tabte til Frederikshavn. Andenpladsen bliver dog overtaget af enten Rungsted eller Odense på tirsdag, hvor de to hold møder hinanden.