Viceborgmester glæder sig over udflytning af arbejdspladser

Efter at have haft til huse i midlertidige lokaler, flyttede Center for Energiadministration i dag ind i sine nye lokaler i Esbjerg.

Som en del af regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser har Energistyrelsen flyttet Center for Energiadministration til Esbjerg. Allerede i august sidste år flyttede Energistyrelsen ind i midlertidige lokaler på Skolegade i Esbjerg, hvor fem medarbejdere valgte at flytte med i forbindelse med udflytningen.

Fredag var det tid til at indvie det nye driftscenter på Niels Bohrs Vej, hvor omtrent 75 medarbejdere får deres daglige gang, og flere kan komme til. Det var Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), der stod for at klippe snoren. For ham er valget af Esbjerg meget naturligt.

- Energi og Esbjerg hænger tæt sammen. Der sker rigtig meget i Esbjerg indenfor energiområdet. Der er Nordsøen med olie og gasindvending, og der er vindenergi, hvor man også står stærkt. Så det er meget naturligt, at Esbjerg, der om nogen er Danmarks energimetropol, har nogle af de statslige arbejdspladser, der knytter sig til energi, siger ministeren til TV SYD.

Esbjerg Kommune har tidligere taget imod Sikkerhedsstyrelsen og Færdselsstyrelsen. Viceborgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), fortæller, at man længe har ønsket sig at få flere statslige arbejdspladser. Samtidig mener han, at Energistyrelsens aktiviteter er meget relevante for netop Esbjerg, hvor der er mange kompetencer på området.

 - Det er rigtig vigtigt, at vi får de her arbejdspladser fra Energistyrelsen. Vi forventer også, at det tiltrækker nogle borgere, der måske også har en partner med, der skal have et job. Det er vigtigt for os som kommune at kunne tiltrække nogle medarbejdere og have et godt udbud af arbejdspladser, siger viceborgmesteren til TV SYD.

Det nye center i Esbjerg får også lagt en række arbejdsområder sammen med Energinet.dk. Det bliver blandt andet gjort for at styrke administrationen på energiområdet.