TV der bevæger dig

Vil bygge butikcenter midt i Esbjerg

Et butikscenter på 28.000 kvadratmeter på godsbane-området i Esbjerg er tæt på at være en realitet. Byggeriet kan begynde i løbet af få uger.

Visualisering af hvordan butikscentret kan se ud (øverst i billedet) Illustration af Skovhus Architects.

Det nye center skal ligge for enden af Kongensgade. Illustration af Skovhus Architects.

Illustration af Skovhus Architects.

1 af 3

Projektet følger de nyeste anbefalinger for placering af indkøbsmekkaer. De skal ligge så tæt på eksisterende gå-gader som muligt.

Det er Nybolig Erhverv, som i sin nyeste markedsanalyse mener, at hvis nye butikscentre skal have succes, så skal de placeres tæt på nuværende gå-gader i de større danske byer.

60 pct. er udlejet

TK Developments fra Aalborg har planer om at bygge et butikscenter på den gamle godsbane tæt på Kongensgade, som er en af landets længste gågader.

TK Developments vil bygge det nye storcenter i Esbjerg, når 70 pct. er udlejet. Og det nærmer sig: Kommunikationsdirektør Martin Bach oplyser, at der er kontrakter på 60 pct. i øjeblikket.

- Det har været en forudsætning for os, at vi kunne få denne unikke og centrale placering midt i Esbjerg, siger han til avisen. Kunderne får noget, de ikke havde før, og Esbjerg vil kunne tiltrække kunder fra fra et meget stort opladt. et nyt storcenter og en stærk gågade vil virkelig kunne befrugte hinanden.

70 nye butikker

Han mener, at 28.000 kvm. og 70 nye butikker er så stor en volumen-stigning, at det vil betyde større tiltrækning af kunder.

I Vejle har man bygge to butikscentre i hver ende af gågaden. Det ene går - efter en langsom start - hæderligt, mens det andet skranter.

Udviklingen er sket i samarbejde med DSB Ejendomsudvikling A/S. Centret forventes at bestå af ca. 70 butikker. Og der er indgået lejekontrakter på ca. 60 % af arealet, bl.a. med H&M, Kvickly, Imerco, Skoringen, Vero Moda og den svenske modetøjskæde Gina Tricot.

- Vi er specielt glade for de butikker, som vi har lavet aftaler med. De er meget stærke brands, siger Martin Bach til TV SYD.