Ville ikke være en hemmelig biskop

Når Ribe Stift mandag aften varmer op til valg af ny biskop, sker det i efter 11 år med mere åbenhed end hidtil set hos biskoppen i Ribe.

Helle Hallen er mandag aften ramme om det første af tre vælgermøder, hvor tre kandidater, skal overbevise menighedsrådsmedlemmerne om, at de er den rette afløser efter biskop Elisabeth Dons Christensen.

Og måske er åbenhed dagsordnen. Det har den nemlig været i de 11 år, der er gået siden Elisabeth Dons Christensen blev valgt som den blot tredje kvindelige biskop i Danmark.

Biskop Elisabeth Dons Christensen.
Biskop Elisabeth Dons Christensen.

Da hun begyndte, kunne hun ikke forstå, at der ikke var nogen, der ringede til hende. Så gik det op for hende, at hun havde hemmeligt nummer.

Siden er der kommet både fastnet og mobil på hjemmesiden, ligesom Elisabeth Dons Christensens åbenhed også har omfattet skriverier i morgenaviserne om emner som for eksempel udkantsdanmark.

De tre nye kandidater står nu med for at præge embedet på deres egen måde, men selvom der er forskelle i deres måde at præsentere sig på, tyder alt på at åbenhed fortsat vil spille en vigtig rolle.

- Vi må aldrig være bange for at gå i dialog - også kritisk dialog - med vores samtid, skriver provst i Silkeborg, Elof Westergaard blandt andet på sin hjemmeside.

De tre nye kandidater er:

Provst i Tønder, Thala Juul Holm.

Provst i Skjern, Poul Ivan Madsen.

Provst i Silkeborg, Elof Westergaard.

Se mere om kandidaterne og bispevalget nedenfor og følg med, når vi aften sender direkte fra vælgermødet i Helle Hallen.