Vinterferien i Esbjerg bliver tunet

En udstilling om sportsfiskeri af kæmpe tun i Øresund skal lokke besøgende til Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg i vinterferien.

Det kommer til at handle om kæmpe tun, når Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg slår dørene op for de mange børn og barnlige sjæle, der holder vinterferie i uge 7.

Museet kører netop nu en udstilling om den usædvanlige situation fra 1930'erne til 60'erne, hvor enorme blåfinnede tun på over 300 kg strømmede nord på til de danske farvande, til glæde for blandt andre sportsfiskerne i Øresundsregionen.

Vinterferien kommer til at byde på aktiviteter som tun, der skal males, og så skal tunens fætter, makrellen, dissekreres.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Dansk Grejsamler Klub, der har været til at samle flere af de udstillede genstande ind.

Naboer besøger i denne uge flere seværdigheder op til vinterferien, og tirsdag går turen forbi Fiskeri- og Søfartsmuseet. Se hvad museet byder på i vinterferien, og mød museets sæler i dagens udgave af Naboer. Det er på TV SYD+ klokken 15:00, 19:55 og 22:40