Virksomheder åbner døren for socialt udsatte

Gennem de seneste to år har projekt Fra Udsat Til Ansat rustet ledere og medarbejdere i sydjyske virksomheder til at åbne dørene for socialt udsatte ledige.

Over 6.000 deltagere har været på kursus, og det tal ventes at stige til 9.000 inden projektets afslutning i december 2010.
 
Hos Restaurant Dronning Louise i Esbjerg er det at give en ny chance til mennesker, der af forskellige grunde har svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, en del af værdigrundlaget. Fra Udsat Til Ansat har rustet flere af restaurantens medarbejdere til udfordringen.

15 ansat på særlige vilkår

- Alt er ikke lyserødt, og det kan for eksempel være nødvendigt at hjælpe folk med afvænning, psykolog eller specialaftaler om eksempelvis mødetider for at få hverdagen til at fungere, siger Lis Ladegaard Jacobsen, der er daglig leder på Restaurant Dronning Louise.
  
Restauranten, der ligger midt på Torvet i Esbjerg, har cirka 100 medarbejdere, hvoraf 15 er ansat i for eksempel virksomhedspraktik, fleksjob eller skånejob.

Projektet er finansieret af Servicestyrelsen under Socialministeriet. Kurserne holdes af fem erhvervs- og handelsskoler landet over, heriblandt Haderslev Handelsskole.