Virksomheder frygter genindførsel af dækningsafgift

Kommunens diskussion om at vække dækningsafgiften fra de døde bliver fulgt med skepsis fra virksomhederne på havnen.

På havnen i Esbjerg afventer man det næste opsving for virksomhederne. Ingen ved hvornår det kommer, men for virksomhederne gælder det om at træde vande og holde bemandingen oppe, indtil det sker.

- Hvis vi lige bevarer vores arbejdsstyrke, så er vi klar, når det hele går i gang, siger direktør Erik Madsen til TV SYD.

quote

- Det er ren gift for os.

Direktøren for Blue Water Shipping.

Derfor runger det også tungt på Madsens Maskinfabrik på havnen, når kommunen diskuterer, om den frygtede dækningsafgift skal genindføres.

- Det vil være en ekstra omkostning, fordi det er en ekstra skat, så det giver mig nogle omkostninger, og den eneste, der kan betale dem, det bliver i sidste ende mine kunder. Det er de jo ikke interesseret i, siger Erik Madsen, der har arbejdet med offshore-teknologi i 25 år.

Det er blandt andet virksomheder som Madsens Maskinfabrik på Esbjerg Havn, der kan blive ramt af genindførslen af dækningsafgiften.
Det er blandt andet virksomheder som Madsens Maskinfabrik på Esbjerg Havn, der kan blive ramt af genindførslen af dækningsafgiften.
Foto: Per Lund

Hele uroen omkring genoplivningen af den afdøde dækningsafgift kommer efter byrådsmedlem i Esbjerg Kommune Sarah Nørris fra Enhedslisten har meldt ud, at dækningsafgiften selvfølgelig skal genindføres. Samtidig har Socialdemokratiets borgmesterkandidat John Snedker udtalt til Jydske Vestkysten, at det er en mulighed.

Længere nede ad havnen i Esbjerg ligger koncernen Blue Water Shipping, der sidste år havde en omsætning på over fem milliarder kroner. De er følger også diskussionerne på rådhuset, som kan få stor betydning for logistikvirksomheden, der har 300 ansatte alene på havnen i Esbjerg.

- Det er ren gift for os, siger direktøren for Blue Water Shipping Kurt Skov til TV SYD.

Hvis du vil blive klogere på, hvem du skal stemme på til kommunalvalget, så tag kandidattesten her