TV der bevæger dig

Vrede ældre i Esbjerg: Det er sgu ikke en narkomanborg

En gruppe ældre har igennem flere år følt sig voldsomt generet af en gruppe misbrugere, som kommunen har flyttet ind som nabo til de ældre i ældreboligerne. Kommunen har lovet at løse problemet, men intet er sket, og det vækker vrede.

05:27

Formanden for Beboerforeningen Nygårdsvej i Esbjerg, Birgit Maigatter, viser hvor stor tillid, hun har til de lokale politikere. Foto: Chris Pedersen, TV SYD

1 af 2

- Jeg har faktisk ingen tiltro til dem. For de lover med den ene hånd og gør noget andet i den anden. Sådan siger formanden for Beboerforeningen Nygårdsvej i Esbjerg Birgit Maigatter til TV SYD om de lokale politikere.

Årsagen rækker helt tilbage til 2010, da Esbjerg Kommune flyttede en gruppe tidligere narkomaner med psykiske problemer ind i ældreboligerne på Nygårdsvej.

01:30 Luk video

Kritikken fra de ældre går på, at misbrugerne larmer, kaster op på terrasserne og tisser på trappegangene. Det skaber udtryghed hos de ældre, som i værste fald bliver indendørs.

TV SYD fortalte for et år siden om sagen, og i den forbindelse lovede kommunen, at løse problemet, men endnu er intet sket, og derfor er tilliden til, at kommunen vil gøre noget, i bund hos de ældre.

Se Birgit Maigatter forklare sig i indslaget nedenfor.