Win-win med nye senge

I dag ankom 10 nye såkaldt intelligente senge til multihandicappede borgere i Esbjerg og Ribe

Anette Schultz er en af de multihandicappede borgere på institutionen Bøge Alle 15-17 i Ribe. I dag ankommer sengene. Hun glæder sig særligt meget, for hun har tidligere testet den intelligente seng og var helt sønderknust, da hun skulle aflevere den igen. Så hun har lagt 45.000 kr på bordet og købt sin egen.

De intelligente senge kan indstilles på mange måder og kan derfor støtte bedre.

- Mange multihandicappede har kroppe, der godt kan være lidt "krogede", så det er vigtigt at de får en god seng, der både kan forhindre liggesår og andre lidelser og kan være med til at gøre borgeren mere selvhjulpen, siger afdelingsleder Annette Kaad til TV SYD.

Sengene er imidlertid også et plus for de ansatte.

- Sengene gør det lettere for os at hjælpe og flytte borgerne, når de er i sengen. Det vil give os færre tunge løft og dermed færre skader, siger social- og sundhedsassistent Kate Poulsen.

De inteligente senge er special-udviklede af Hadsten-firmaet KR med det sønderjyske firma Linak som underleverandør til bl.a. det hydrauliske.

Lige nu er Sygehus Lillebælt - Vejle, Kolding og Middelfart - ved at teste intelligente senge til særligt udsatte patienter.