Sådan skriver forsvaret om F16-nødlandingen

Et dansk F-16 fly er havareret i Nordsøen. Piloten er i god behold, skriver Forsvaret i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Læs hele pressemeddelelsen her:

Klokken 14.30 havarerede et af Fighter Wing Skrydstrups F-16 kampfly i Nordsøen. Piloten måtte skyde sig ud med katapultsæde, og er efterfølgende blevet samlet op af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere. Piloten har det godt, og hans pårørende er informerede.

I øjeblikket arbejdes der på at indsamle alle tilgængelige oplysninger om hændelsen. Nu går Forsvarets Havarikommission sammen og begynder at gennemgå tilgængeligt materiale.
- Det vigtigste for mig, er, at piloten er ved godt helbred. Vores piloter er trænede til det her, men det er en voldsom oplevelse, og han vil få al den opbakning han har brug for, siger Anders Rex, chef for Fighter Wing Skrydstrup.

Piloten forlod under kontrollerede forhold flyet med sit katapultsæde og har det godt. Han blev umiddelbart efter samlet op af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere og blev fløjet til Flyvestation Skrydstrup.

Flyvevåbnet vil holde offentligheden orienteret om havariet via pressemeddelelse og på Forsvarets hjemmeside.