TV der bevæger dig

1.000 ekstra afgange med færgen til Fanø næste år

Antallet af rejsende med færgen til Fanø er vokset markant, siden priserne blev sat ned uden for højsæsonen. Og nu får færgen flere afgange.

Interessen for at komme til Fanø er vokset betydeligt siden 1. september, da priserne på færgebilletter faldt med op til 53 procent. Det resulterer nu i flere end 1.000 ekstra årlige afgange. Foto: Thomas Skjold.

Antallet af rejsende med færgen til Fanø er vokset markant, siden priserne blev sat ned uden for højsæsonen. Og nu får færgen nu flere afgange. Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller, TV SYD

1 af 2

Da priserne på færgebilletter pr. 1. september i år blev sat ned for en række danske øer, var der forventning om, at det ville skabe vækst i antallet af rejsende.

Ingen havde dog forudset omfanget af de voldsomt voksende trafiktal på færgen mellem Fanø og Esbjerg. Samlet set er antallet af overførte personbiler i september, oktober og november steget med 20,1 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

For at kunne følge med efterspørgslen har færgeselskabet derfor føjet flere end 1.000 ekstra afgange til sejlplanen for 2017. Det bringer det totale antal årlige afgange op på 30.370, hvilket gør Fanø til en af de danske øer med flest færgeafgange. Det fortæller færgeselskabet i en pressemeddelelse. 

Læs også Fanøfærgen: Nu falder prisen til det halve

Som en yderligere hjælp til væksten er færgeselskabet og Fanø Kommune blevet enige om at holde billetpriserne i ro i 2017. Priserne bliver ellers normalt reguleret én gang årligt i januar.

Prisnedsættelserne for FanøFærgen var i første omgang gældende fra 1. september 2016 til 1. december 2016. De lave priser kommer igen fra 13. marts til 11. juni 2017 og fra 14. august til 30. november 2017.

Med de nedsatte priser koster en returbillet med personbil 195 kroner – en reduktion på op til 53 procent i forhold til normalen. For campingfolket er besparelserne endnu større, idet campingvogne kan medtages gratis både forår og efterår. Derudover er det nu hele året rundt gratis at medtage cykler.